Izstādes

No 2024. gada rudens iepazīšanos ar Rīgas pili aicinām sākt ar apskates maršrutu un divām izstādēm.

Apskates punkti ar izsmeļošiem aprakstiem kalpos kā individuāli veicams maršruts pa pils labirintu. Pils atradumu ekspresizstādē “Pazaudēts un atrasts” varēsiet aplūkot neparastākos priekšmetus, kas iegūti restaurācijas darbu laikā. Fotoizstāde “Rīgas pils toreiz un tagad” ļaus salīdzināt, kādas izmaiņas notikušas ar pils telpām laika gaitā.

Rīgas pils toreiz un tagad

26.10.2024

/

Rīgas pils

/

Izstāde

Rīgas pils toreiz un tagad

Piedāvājam ielūkoties rekonstruētās Rīgas pils kastelas dienvidu korpusa telpās un to “iepriekšējās dzīvēs”. Ekspresizstāde stāsta, kā tās izskatījušās pirms rekonstrukcijas – kādām funkcijām kalpojušas un cik kardināli atšķirīgs daudzos gadījumos ir to telpiskais veidols.

Rīgas pils apskates punkti

26.10.2024

/

Rīgas pils

/

Izstāde

Rīgas pils apskates punkti

Rīgas pils telpu vēsturi aicinām izzināt īpašā apskates maršrutā, ko veido 19 pieturpunkti visos pils stāvos. Katras telpas interesantākās pārvērtības gan izskata, gan funkciju ziņā var iepazīt katrā telpā izvietotajos stendos, kā arī paralēli izmantojot muzeja audiogidu. Maršruta apskates punktu atrašanās vietas var atrast gan bukletā, ko iegūsiet muzeja infocentrā, gan arī sekojot audiogida instrukcijām.

Pazaudēts un atrasts

26.10.2024

/

Rīgas pils

/

Izstāde

Pazaudēts un atrasts

Izstaigājot pils telpas, teju katrā stāvā redzaami ekspresizstādes “Pazaudēts un atrasts” stendi, – tajos varat aplūkot konkrētajās telpās uzietus priekšmetus, kas iegūti restaurācijas darbu laikā un ir spilgti pils dažādu laiku vēstures liecinieki.